Sunday 19 January 2014

Razmišljam...



Razmišljam, postojao je dan kada se nismo poznavali. 

Razmišljam, to je činjenica, a čudi me ta činjenica i kao da nije stvarna. Postojao je nekada dan kada nisam mogla da mislim na tebe, ni ti na mene, jer nismo znali.
Razmišljam, postojao je nekada dan kada se još uvek nismo poznavali.

I onda je došlo veče tog dana i, razmišljam, došla je noć i otišli smo u san – obostrano nesvesni naših međusobnih postojanja – misleći da će sutra biti još jedan manje-više običan dan. A kada je svanuo dan koji nije bio kao taj prethodni u kome se nismo znali, koji nije bio kao nijedan od prethodnih dana u kojima se nismo znali, razmišljam, mi i dalje nismo znali u šta nas nosi. 

I nešto smo te noći, razmišljam, sanjali ili nismo, i naredno jutro se sećali ili nismo, i krenuli u dan kao da će biti kao i svaki drugi. Nešto smo se sa nekim dogovorili, nešto smo drugima ili sebi obećali, nešto smo isplanirali, nešto zaboravili, nečega se setili, nešto smo dobili, nešto izgubili, nešto videli, nešto čuli, možda smo kinuli, možda smo se nasmejali, zakašljali, sapleli, nešto smo preskočili, neki broj koraka smo napravili i onda smo se našli.jedno.pred.drugim.

I svi naši koraci, razmišljam, svi koraci, sva saplitanja, svaki put kad smo potrčali, svaki put kad smo usporili, svaki put koji smo odabrali, svaka raskrsnica na kojoj smo se opredelili, svaki ćorsokak u koji nismo upali, svaki stepenik koji smo preskočili, svaki korak od kog smo odustali i na koji smo se odlučili, razmišljam, sve nas je vodilo ka tom trenutku kada smo se našli.jedno.pred.drugim.

I onda smo, razmišljam, stali, tu, jedno pred drugim, kao što se stane pred krajem, kao što se stane pred početkom, kao što se stane kada se više nema kud, kada više nema skretanja, kada se više ne žele skretanja, i pogledali se, razmišljam, i videli se, i znali.

I, razmišljam, kako je čudno danas da je nekada postojao dan kada se nismo znali. 
Onaj dan, razmišljam, kada se još uvek nismo znali.

Kako je čudno, razmišljam, da se vreme nekada merilo na neki drugačiji način, na neki nebitan način, na neki način zaboravljen onoga dana kada su se završili dani u kojima se nismo znali.

Razmišljam...


.

No comments:

Post a Comment